Nieuw van Leerdam Orchids: Root16

Een ijzersterke Phalaenopsis met een heel bijzondere basis die een tikje rebels is. Het is Root16, het nieuwste merk van Leerdam Orchids. Opvallend aan het product zijn de luchtwortels, die – anders dan bij andere Phalaenopsis – juist gezien mogen worden en een belangrijke decoratieve functie hebben.

Root16: het ultieme gevoel van vrijheid

Het speciale teeltproces van Root16 creëert een uniek en compact product, waarbij de wortels van deze Phalaenopsis bijzonder decoratief zijn. De plant groeit in zijn natuurlijke habitat, waardoor zijn wortels, zonder traditionele kweekpot en bark, in alle vrijheid kunnen groeien. Van nature leeft de Phalaenopsis in een klimaat van verdamping, wat bij Root16 nagebootst kan worden door de plant in een glazen pot te plaatsen met een gering laagje water. Zodra de luchtwortels een grijze kleur aannemen, is het tijd om het product tijdelijk te dompelen en het laagje water in de glazen pot aan te vullen.

Root16 wordt afgeleverd in een opvallende verpakking die een goede bescherming biedt en gemakkelijk te vervoeren is. Deze draagtas bevat een hydraterende gelpad met voldoende vocht voor 3 weken. Root16 is per heden beschikbaar bij Leerdam Orchids in diverse soorten en kleuren.